Hej och Välkommen!

Redan förra året utökade vi Foto & Kameramuseum i Strömsbruk med flera hundra kameror och flera decennier.

När museet öppnade igen den 1/6, 2017 välkomnade det allt analogt foto, oavsett tillverkningsår.
Tidigare avlutade vi vår kamerautställning med kameror tillverkade 1981, det vill säga det år som papperstillverkning slutade på Ströms Bruk.

I år finns alltså modernare analoga kameror representerade som exempelvis Nikon F4, Canon EOS 1n och många andra, både avancerade och mindre avancerade, kameror.

Ytterligare en nyhet är vår avdelning för ”allväderskameror” där enklare stänkskyddade kameror trängs med, i stort sett hela, Nikonos-familjen och en hel rad andra dyk och ”snorkelkameror” från Minolta, Canon, Sea & Sea med flera.

Eftersom vi hyllar analogt foto faller det sig naturligt att även presentera det analoga mörkrummet. Till årets öppning har vi byggt ett litet mörkrum som skall illustrera det fundamentala mörkrumsarbetet.

En av våra Nikonos-kameror (”Nikonos 1”) fotograferad i sitt rätta element i början av 2017.